fredag 27 februari 2015

Grupp diskussion NP grupper IRL

• Pappan borde ta lite mer initiativ och kanske gå till skolan och fråga om de vet vad som händer. Vara mer påträngande för Elias bästa.
  • När Elias pratade med rektorn och hon förstod att det var något fel lät hon honom gå, även om problemet verkade vara stort. På bildlektionen gjorde läraren inte något mot att hon tjejen tog upp grisbilden och kallade Elias för gris. Hon stoppade inte tjejen och sprang inte efter Elias för att hjälpa till. 
  • Emma: tror det blir värre, mobbarna vet att han sagt till och blir arga. Tror att ingen skulle bry sig och att det inte skulle hjälpa. Anima: Det blir pinsamt. Erik: Inte självsäker, inte skulle våga. Mattias: Har känslan av att de vuxna inte kommer klara av att stoppa det.
  • Kunde pratat mer med Elias och andra barn då och då. Haft undersökningar anonymt i pappersform så eleverna vågar tala sanning. Haft rastvakter som håller koll på vad som händer mellan  lektionerna. 

  • Fattar inte exakt frågan… men: Erik: Ja det kan det, om någon tar självmord på film kan någon tro att det är mer ok. Anima: Det är nog inte så sannolikt. Emma: Kan ge idé till att göra det. Mattias: Berörs på person till person, vissa är lättpåverkade som kan bli mer aggressiva av att se på våld, andra mer sorgsna som påverkas av den sorgliga sidan, andra är inte lika lättpåverkade.
  • Vissa tycker att det är ett öga för ett öga, andra att man aldrig ska ge tillbaka, för man vinner inget på det och det är bara onödigt.


Vi hann inte mer för att den här gruppen (Erik, Anima, Emma och Mattias (Magda var inte närvarande)) kan inte fokusera på ämnet och vi börjar prata om annat, även om man säger till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar